Een wolf in schapevacht

De Beneteau 473 Oceanis Clipper is een wolf in schapevacht .
De romp is eigenlijk ontworpen en gebouwd voor het wedstrijdjacht Beneteau First 47.1 , een rasechte racer, waarvan zijn naam nu reeds een legende is .
De romp werd echter ook gebruikt voor de bouw van de Beneteau 473 Oceanis Clipper , die geen racer is , maar een uiterst snel zeiljacht.
Door zijn extreem sterke constructie, met dubbel uitgevoerd want en babystag, en een zeer hoge vrijboord is dit een echte blue water cruiser, anders gezegd een zeiljacht voor lange trips en oversteken. Verschillende 473's maakten reeds de toer rond de wereld.
Dit te huur en maar ook te koop gesteld zeiljacht is dan nog een Celebration versie.
De Celebration is een ode aan één van de meest gewilde en begeerde model uit het ganse gamma Beneteau's . Deze zeilboot heeft de extended mast en de 160% genua , samen met het grootzeil goed voor een 130 m² zeiloppervlak .
Dit maakt dat dit schip ontegensprekelijk zéér hard loopt, zelfs bij weing wind.
De Blue Peter is het laatste schip die uit de fabrikant liep en heeft een rompnummer met bouwjaar 2006 , iets wat je bijna nergens zult zien . Daarom alleen al is het schip uniek , één van de laatste 473's met de zwaarste motor , een 100 PK Yanmar , elektrische winch , dit is werkelijk één van de mooiste combinaties !

HISTORIEK