De Mar Menor , een écht vaar-paradijs

De Mar Menor , een met de middellandse zee verbonden binnenzee , met zoutwater, meet ongeveer 25 km bij 12 km en is daarmee de grootste binnenzee van Europa en een echt vaar paradijs .
Met zijn maximale diepte van 6,5 m en een gemiddelde diepte van 4 meter , behalve aan de oevers natuurlijk , is dit één van de prachtigste beschutte waters die in Europa te vinden is .
Met een gemiddelde temperatuur van 28 á 30 °C in de zomer kun je als watersporter hier enkel maar van beginnen dromen !
Zeilen, windsurfen, kytesurfen ,waterski ,zwemmen , snorkelen , vissen , alles is mogelijk en voor een waterliefhebber of watersportliefhebber is dit een écht paradijs.

De temperaturen bedragen in de zomer overdag ongeveer 32 °C en zakken 's nachts naar een 25°C . De temperatuur is vrij constant gezien het schiereiland dat La Manga eigenlijk is ( La Manga = de mouw in het Spaans ) , door de Engelsen " The Strip " genoemd .
La manga is eigenlijk een zandbank die onstaan is door een rif , in zee gelegen en is bijna 25 km lang , en gemiddeld tussen de 80 en de 300 meter breed . Uitgezonderd enkele plaatsen .
Het feit dat La Manga tussen de Middelandse Zee en het vasteland ligt , op zo'n 12 km van het vasteland wel te verstaan , heb je hier nooit de hitte die je op het vasteland ervaart .
Dat maakt La Manga uniek in zijn soort .
Nog een uiterst opmerkzame item : je ziet vanuit La Manga de zon ondergaan in de binnenzee , dit is uniek voor het Spanje die gelegen is aan de Middelandse zee ! Deze sunsets zijn onbetaalbaar qua zicht en kleuren en iedere avond een festijn voor het oog.

Mar Menor